Működés

A MelbeaGold spirálok hatóanyaga arany-réz ötvözet tartalmú huzal, melynek réz aktív anyaga a mélyebb rétegeiben található aranyat diffúz eloszlásban tartalmazza. Ennek köszönhetően a MelbeaGold spirálok maximális intenzitással fejti ki hatásukat, mivel aktív anyaguk teljes felülete részt vesz a fogamzásgátlási folyamatban. Ezzel ellentétben az egyéb nemesfémötvözet hatóanyagú IUD-k felületének jelentős részét lefedik, leblokkolják az inaktív nemesfém atomcsoportok (ún. szigetek). A szigetek a használat során egyre nagyobbak lesznek és növekvő mértékben csökkentik az ötvözet hatóanyagú IUD-k hatékonyságát.

1 2 3 4 5 6

1 Pontos illeszkedés

A méh mérete és alakja egyénenként igen eltérő lehet. Nagyon fontos, hogy az eszköz méretét ezeknek az egyedi különbségeknek a figyelembe vételével határozzuk meg, hogy a spirál egyrészt elég jól legyen rögzítve ahhoz, hogy ne essen ki, másrészt azonban az illeszkedés ne legyen annyira szoros, hogy fájdalmat vagy vérzést okozzon. A MelbeaGold spirál több méretben kapható, így a nőgyógyász kiválaszthatja az Önnek megfelelő méretet.

2 Idegentest reakció

A méhben elhelyezett MelbeaGold spirál fiziológiai szempontból idegentest. Ilyen minőségében korlátozott mértékű biológiai és biokémiai változásokat idéz elő a méhben, amelyek a szervezetre nem ártalmasak, viszont a méhbe kerülő spermiumok számára olyan környezeti feltételeket teremtenek, melyek erőteljesen lecsökkentik azok mozgékonyságát, életképességét és megtermékenyítő képességét.

3 A réz hatásai

A MelbeaGold spirálból folyamatosan felszabaduló, kis mennyiségű réz felerősíti az idegentest reakciót. Emellett olyan változásokat idéz elő a méhnyaknyákban, amelyek még tovább csökkentik a spermiumok mozgékonyságát és életképességét. Ezen felül a méh anyagcseréjében is speciális változásokat okoz, melyek által olya környezet jön létre, amely megnehezíti a megtermékenyülést és a megtermékenyített petesejt beágyazódását.

4 Mikro-galvanikus hatások

A hatóanyag felületén elhelyezkedő atomcsoportok a méhben lévő folyadékkal érintkezve nagyszámú úgynevezett helyi mikro-galván cellát képeznek. Ezeket úgy kell elképzelni, mint nagyon apró galván elemeket, amelyeknél a rézatomcsoportok egy része a negatív pólust míg a rézatomcsoportok másik része pozitív pólust alkot. A pólusok között létrejövő feszültség szintén csökkenti a spermiumok mozgékonyságát, életképességét és megtermékenyítő képességét.

5 Antimikrobiális hatás

A MelbeaGold spirálok hatóanyagából folyamatosan felszabaduló ionok helyi fertőtlenítő hatást fejtenek ki a méhben a potenciális károkozókkal, baktériumokkal szemben. A hatóanyagnak ezt a különleges hatását más beültetett orvosi eszeközök esetében is sikeresen alkalmazzák a fertőzések megelőzésére.

6 Korrózióállóság

A hagyományos spirálok esetében, amelyek elemei tiszta rézből készülnek, a réz felszabadulása idővel a fém korrózióját okozza. E közben éles szélek keletkezhetnek, amelyek helyi sérüléseket és vérzéseket okozhatnak. A MelbeaGold spirálok ezzel szemben hosszú idő után is megőrzik felületi épségüket és vázszerkezetüket.

Vásárlás

MelbeaGold

A MelbeaGold spirálok hatóanyaga arany-réz ötvözet tartalmú huzal, melynek réz aktív anyaga a mélyebb rétegeiben található aranyat diffúz eloszlásban tartalmazza.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a megnövekedett rendelésszám miatt, a kiszállítási idő megnövekedhet. Ha a megrendelés feladásra kerül, abban az esetben erről email üzenetben értesítjük Önt!

 

Kedves Vásárlónk!

Tájékoztatjuk, hogy a 2021. július 16. (péntek) 12:00 óráig leadott megrendeléseket még aznap ki tudjuk küldeni, de a termék kiküldése 2021. július 19. és 2021.július 23. között szabadságolás miatt szünetel.

A megrendeléseket ez idő alatt is tudjuk fogadni, viszont a termék kiküldés első napja:
2021. július 26 (hétfő).

Megértésüket, türelmüket előre is köszönjük.

Üdvözlettel:
Mira Group Kft.

18 260 Ft

Opciók választása