MelbeaGold

Hormonmentes méhen belüli fogamzásgátlás

A hormonmentes MelbeaGold spirál egy olyan méhen belüli fogamzásgátló eszköz, mely kettős védelmet nyújt a nem kívánatos terhesség megelőzésében 5 éven keresztül.

Bővebben Vásárlás

Mi az a Melbea Gold spirál?

A MelbeaGold márkanevű méhen belüli fogamzásgátló eszközök (közismert nevükön spirálok, szaknyelven IUD-k) kettős védelmet nyújtanak a nem kívánt terhesség megelőzésében, és így a leghatékonyabb fogamzásgátló eszközök közé tartoznak. A liliom virágának metszetét formázó, finom tapintású polietilén eszköz – miután az orvos felhelyezte – észrevétlen természetességgel simul helyére, a méhet nem irritálja és azonnal kifejti hatását. Bővebben

45mm

Apró és rugalmas

A MelbeaGold spiráloknak puha, rugalmas műanyag kerete van, amelynek „Y” alakú kialakítása egy virághoz hasonlít.

Mik az előnyei az egyéb fogamzásgátlási
módszerekhez képest?

A modern fogamzásgátlókkal szembeni legfontosabb elvárás, hogy biztonságosak legyenek. Azonban az is fontos szempont, hogy kíméljék a női szervezetet és használatuk kényelmes legyen. A hagyományos fogamzásgátló módszerekkel nehéz mindkettőt megoldani. A MelbeaGold spirál erre kínál megoldást.

 • A MelbeaGold spirál 99%-os hatékonysággal gátolja meg a terhesség kialakulását, így biztonságosabb, mint a legtöbb más fogamzásgátló módszer.
 • Ha a spirál használata alatt terhességet tervez, a javasolt használati idő lejárta előtt eltávolításra kerül és rövid időn belül újra helyreáll a fogamzó képesség.
 • Az egyéb fogamzásgátlási módszerekhez képest olcsó és költséghatékony.
 • A MelbeaGold spirál mindig a helyén van és nonstop védelmet biztosít anélkül, hogy gondolnia kellene rá.
 • A MelbeaGold spirál teljes mértékben hormonmentes, így nem befolyásolja a szervezet hormonegyensúlyát.
 • A spirál felhelyezése és levétele rutin és fájdalmatlan beavatkozás, percek alatt túleshet rajta a páciens.
 • Óvszer 2,0-5,0
 • Fogamzásgátló tabletta 0,3
 • Sterilizáció 0,5
 • Hormoninjekció 0,3
A legfőbb fogamzásgátló módszerek Pearl-indexe (PI) az alkalmazás első évében: Azoknak a nőknek a száma, akik teherbe estek 100 olyan nő közül, akik ezt a módszert alkalmazták egy éven át (Forrás: Trussell, J. (2007). Contraceptive Efficacy, in: Hatcher, R.A. et al. Edit., Contraceptive Technology: Nineteenth Revised Edition, Ardent Media, New York).

Hogyan működik a MelbeaGold spirál?

A MelbeaGold spirálra arany és rétegenként más és más összetételű réz-arany ötvözet tartalmú rézhuzal van feltekercselve. Ez a fém hatóanyag a méhűri váladékkal érintkezve lokális galvánelemek halmazát hozza létre, így csökken a spermiumok mozgékonysága, kapacitása és túlélőképessége. Bővebben

 • Tampon használata lehetséges
 • Észrevétlenül simul a helyére, nem érezhető
 • Közösüléskor egyáltalán nem zavaró
 • 99%-os védelemet biztosít 5 éven keresztül

Elhelyezkedés Működés közben

Elhelyezkedés

A spirált egy vékony csövön keresztül vezetik a méhbe egy rutin nőgyógyászati beavatkozás során. A cső kis átmérője miatt a méhszáj tágítása nem szükséges.

Működés közben

A réz- és mikrogalvanikus hatás, illetve az idegentest reakció a spermiumok mozgékonyságát, élet- és megtermékenyítő képességét lecsökkenti.

Kiknek ajánljuk ezt a fogamzásgátlási módszert?

A méhen belüli fogamzásgátlás alapvetően minden nő esetében alkalmazható, ha hosszabb távon biztonságos, a szervezetet kímélő és hormonmentes fogamzásgátlást szeretne elérni. Bővebben

35 év alatti nők

A méhen belüli fogamzásgátló fiatalabb nőknél is használható, akkor is, ha még nem szült. Régebben különösen azoknak a 35 év feletti nőknek javasolták, akiknél már lezárult a családtervezés, de újabban ez a meglátás már nem teljesen érvényesül.

Szülés után

A MelbeaGold spirálokat már négy héttel a szülés után fel lehet helyezni és hosszan tartó, biztonságos védelmet nyújtanak a nem kívánt terhesség ellen, a csecsemő egészségének veszélyeztetése nélkül. Szoptatás ideje alatt nem áll fenn annak a veszélye, hogy hormonok kerülnek a baba szervezetébe.

35 év feletti nők

A méhen belüli fogamzásgátlás a 35 év feletti nők esetében is kitűnően alkalmazható, különösen azoknál a nőknél, akik már nem szeretnék, vagy akiknek nem tanácsos szervezetüket hormonális fogamzásgátló módszerekkel terhelni, legyen ennek személyes vagy egészségügyi oka, például az, hogy dohányoznak.

Töltsd ki ezt a rövid kérdőívet, hogy megtudd, neked ajánlott-e a MelbeaGold spirál használata!

Mennyibe kerül a MelbeaGold spirál?

A MelbeaGold spirálok 5 éves időtartamra biztonságos fogamzásgátlást biztosítanak, és csak ezt követően kell cserélni őket. Ha éves szinten nézzük, a MelbeaGold spirál a legolcsóbb fogamzásgátlási megoldások között található!

 • Egyszeri költség, mely 5 éves védelmet biztosít
 • Olcsóbb, mint a hormontartalmú spirál
 • Tablettával ellentétben napi odafigyelést nem igényel
 • Óvszer 7.000 Ft
 • Hormonális injekció 8.400 Ft
 • Fogamzásgátló tabletta 24.000 Ft
 • Hüvelygyűrű +30.000 Ft

A különböző fogamzásgátlási megoldások összehasonlítása 1 évre átlagolva, évi 72 közösüléssel számolva. Az adatok forrása: Hormonális injekció: link; Tabletta(átlagár): 1, 2, 3, 4; Óvszer: link(átlagár); Hüvelygyűrű: link

Rendeld meg a MelbeaGold spirált!

11.990 Ft nettó 9.441 Ft

Megrendelem Ingyenes szállítás

A spirál élettartama optimális esetben 5 év. A spirál felhelyezése minden esetben a nőgyógyász feladata, így kérjük, vásárlás előtt beszéljen orvosával a termék használatáról és tájékozódjon körültekintően!